VODCA POKROVSKAYA
Strada centrală a oraşului Tiraspol a fost numită „Pokrovskaya” („Acoperământul”) după denumirea Bisericii Maicii Domnului de credinţă unică, întemeiate în anul 1798 şi distruse în anul 1931.
Sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului şi până astăzi este ziua hramului oraşului. În anul 1921, strada „Pokrovskaya” a fost redenumită în strada „25 octombrie”.
Vodca este preparată conform tehnologiei clasice din alcool de cereale de distilare triplă din categoria „Lux” şi apă de izvor care a trecut purificarea în 5 etape. Are un gust blând, aromă pură de vodcă. Utilizarea filtrelor de platină şi a infuziei de ovăz îi conferă un gust unic, o aromă delicată şi strălucire cristalină.
RECOMANDARI
Tradiţional, vodca se serveşte din pahare mici cu un volum de 40-50 ml. Temperatura clasică de servire a vodcii este de la 0°C până la + 5°C – anume la această temperatură vodca lasă senzaţiile cele mai plăcute. Sticla, de obicei, este răcită în frigider sau într-un răcitor de gheaţă şi servită aburită. Gustările sunt esenţiale pentru evaluarea adevăratei valori a vodcii ca băutură. Fără o gustare consistentă şi sărată, vodca nu îşi poate dezvălui toate proprietăţile.
Alcool: 40% vol.
Volum: 0.5 L, 0.7 L, 0.75 L
Ingrediente: alcool etilic rectificat de „Lux”, infuzie de ovăz, apă purificată, zahăr